Porumbul metoda perfecta

Porumbul metoda perfecta

Ingrediente: -5 kg de porumb,

-aroma “grea”,

- squid,

- scoica,

- peste (de orice fel),

- atractant (carp trend amino attract animal),

- glm extract, – o lingurita de sare,

- 300g melasa, -spirulina 10 mg. -

Este o reteta excelenta pentru toamna, pana tarziu.

Nu cred ca exista pescar de crap care sa nu fi folosit porumbul ca momeala (pentru mine este momeala pefecta la Crap ), cred ca este departe cea mai folosita momeala la toti crapii. De la porumbul in lapte luat direct de pe stiulete sau porumbul uscat, gaurit cu burghiul si bagat pe firul de par pana la retetele mai elaborate de proumb conservat cu diverse arome aceasta momeala ofera o varietate foarte mare de moduri de folosire.

 

Porumbul in lapte este o momeala excelenta pentru crapi de toate dimensiunile . Eu am folosit boabele in lapte si direct pe carlig si pe rig si rezultatele au fost aceleasi, nu am vazut vreo diferenta, acum folosesc exclusiv rigul.

Porumbul uscat. Multi crapi au cazut victime acestei momeli, eu imi gauresc boabele de iarna si le tin in ulei de canepa, ulei de fenicul, ulei de peste, ulei de germeni de porumb sau in diversi atractanti.

Primavara sunt putin mai moi si desigur mult mai aromate, sunt cu mult mai bune decat porumbul simplu.

Porumbul prelucrat pentru nadit. Exista multe retete de prelucrare dar eu am sa o dau doar pe cea pe care o folosesc si de care sunt foarte incantat.

Se pune porumbul la inmuiat cu zahar, melasa, aroma, atractanti si se lasa la fermentat cel putin 10-12 ore. Trebuie avut grija ca in permanenta porumbul s afie acoperit de apa. Este o momeala extraordinara, se foloseste in cel mult o saptamana. Puteti folosi orice aroma si/sau colorant.

Ca indulcitor eu pun intotdeauna zahar sau melasa, asta il ajuta sa intre in fermentatie mai repede.

In permanenta incerc retete noi, nu ma rabda inima sa merg numai “la sigur” ca majoritatea pescarilor,cu asta am prins, dece sa schimb. Am sa va dau totusi aceste 3 retete:

Imaginatia, observatia, testarea sunt cheile succesului in pescuit.

Pentru primavara Pun la inmuiat 5 kg de porumb uscat intr-o galeata de 10 litri, pun peste el apa, cu cativa cm mai sus decat nivelul porumbului, adaug o jumatate de litru de palinca, 400-600g de melasa,o lingurita de sare, aminoacizi conform dozajului recomandat de producator (eu folosesc amino capsuni de la carp trend, 40g), atractant (eu folosesc atractant pentru porumb tot de la carp trend, 100ml), spirulina 10 mg.

Boabele pentru carlig, gaurite de iarna cu bormasina, le tin intr-un dip facut din 1 parte atractant pentru capsuni, carp trend si 1 parte palinca. Alta reteta pentru primavara (apa rece) 4 kg de porumb uscat, apa cat sa-l acopere si completez pe masura ce scade, 50-60 g de praf de usturoi, aroma de usturoi (carp trend), 2-3 picaturi de ulei de piper (nutrabaits), 3-400 g melasa, o lingurita de sare, atractant spice (carp trend) 90g, spirulina 12mg. Merge foarte bine daca la 10 ore de la inmuiere il fierbeti 10-15 min.

Reteta de vara : 4 kg de porumb, aroma (preferabil fructe/dulce) in functie de dozajul recomandat de producator, eu folosesc august sau crapi mofturosi de la carp trend dar poate fi orice aroma, 700g de melasa, o lingurita de sare, aminoacizi (amino capsuni, 60g), atractant dulce (amino attract sweet) de la carp trend, spirulina 10 mg.

Reteta de toamna : 4 kg de porumb, aroma “grea”, squid, scoica, peste , atractant (carp trend amino attract – animal), glm extract, o lingurita de sare, 200g melasa, spirulina 15 mg. Este o reteta excelenta pentru toamna, pana tarziu.

Puteti foarte bine sa folositi si boabele de porumb conservate care se gasesc in comert. Sunt foarte bune si s-au prins foarte multi crapi cu ele numai sa vedeti ca boabele sa fie de buna calitate, altfel riscati ca boabele sa cada cu usurinta in timpul lansarii sau la ciupitul pestilor mai mici.

Va dorim fir intis !

Porumbul metoda perfecta 5 out of 5 based on 24 ratings. 5 user reviews.
Etichetat cu: , , ,
Postat in Articole, Momeli, Nade

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acorda o nota

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Current day month ye@r *

Pescuitul.eu home page 9 out of 10 based on 30 ratings. 5 user reviews.
Socializare
Site anunturi
Gluma zilei

Sfaturi pentru pescari.

Un tip sta in spatele unui pescar si ii da sfaturi. La un moment dat, pescarul se infurie:
- Ia asculta, dom'le! Cine prinde pesti aici, eu sau dumneata?
- Nici eu, nici dumneata.

Hosting gratuit

Găzduire Gratuită