Pescuitul somnului sfaturi utile

Pescuitul somnului sfaturi

Dintre momelile cele mai cunoscute, rama neagra si coropisnita se folosesc intotdeauna impreuna astfel :
pun pe carlig un buchet de rame negre agatate de un capat si lasand restul liber iar in varf adaug coropisnita, aceasta putand fi intepata sau legata de carlig, prin aceasta din urma metoda prelungindu-i ‘durata in care atrag pestele.

Matele de macrou cat si cele de pui, legate de carlig dau rezultate excelente tot timpul anului in brichete de la pescariile care au si fabrica de procesare , cele de pui asemenea.

Ficatul, de pui sau de porc, (personal il prefer pe cel de porc din pura comoditate fiind mai rezistent), da rezultate mai bune daca este putin “atins”, alterat,(si aici intervine faza cu stomacul sensibil) stiut fiind faptul ca somnul se bazeaza in proportie de 80 – 90 % pe miros. De obicei, ficatul de porc il intep iar pe cel de pui il leg pe carlig.

Lipitorile, sunt mai greu de obtinut in oras, dar se gasesc din abundenta pe canale. La Dunare le puteti vedea in orele diminetii in apa putin adanca si mai calda de la mal. Pot fi puse simplu , in buchet ca si rama neagra, dar pentru rezultate mai bune va sfatuiesc sa incercati un lucru pe care l-am invatat si eu de la tatal meu: se ia lipitoarea, se taie capatul cu ventuza dupa care cu ajutorul unui betisor adecvat ca grosime, se intoarce pe dos. adaugati-o in carlig alaturi de una sau doua vii si s-ar putea sa aveti surprize.

Pestele viu este de preferat sa fie prins in apa in care pescuim si sa fie cat mai proaspat, deoarece imediat dupa prindere elimina feromoni de stres care reprezinta un atractant pentru pestii rapitori, aici putand aparea si surpriza capturarii unui salau. metodele de agatare in calig le gasiti la pescuitul rapitorilor. Eu prefer clasicul de spate in zona dorsalei.

Broscutele- se pot prinde la undita, la lanterna (noaptea , le orbesti cu lanterna) sau pe branci, ceea ce confera si avantajul unei cure de miscare neasteptata. Se agata in carlig de unul din picioarele din spate, desi am vazut un batran care o agatase de gura si mi-a spus ca asa are mai multa mobilitate…, si nu uitati s-o mai scoateti din cand in cand la aer.

Carnea de scoica este alta momeala la care am avut rezultate , dar este de asemenea mai greu de obtinut.

Se mai pot folosi si racusori, am incercat, dar fara rezultate. Mai exista si alte momeli pentru pescuitul somnului cum ar fi:

- pui de gaina de-o zi
- vrabii
- grauri
eventuali si parliti la foc, dar eu unul le-am considerat exagerate si nu le-am incercat niciodata. La silicoane nu am incercat, nu sunt fan, sunt adeptul pescuitului clasic.

Acum, despre nadire somnului , exista conceptia gresita ca daca suntem pe o apa curgatoare, nadim pentru cei care pescuiesc cu un kilometru in aval. Sa nu uitam ca in apele adanci in care cautam de obicei somnul , in anafoare si sub maluri, de multe ori curentii sunt doar de suprafata fiind necesar sa aruncam nada doar cu 5-10 metri in amonte .Exista mai multe metode de nadire la somn eu am avut randament foarte bun la :

- pentru pescuitul sub mal , saculet sau ciorap de dama rezistent,legat cu sfoara, in care se introduce o piatra, alaturi de diverse chestii care-i plac : mate, ficat, sange inchegat, etc., sau un burete muiat in zeama de ficat, sange . sau in atractanti speciali(am vazut ca au aparut o gramada pe piata).

- pentru pescuitul mai la distanta exista doua metode: cand pescuiti la peste viu puteti amesteca cele de mai sus cu mamaliga, formand bulgari mari si usor de aruncat, avand astfel ocazia sa atrageti si cateva ciprinide la mamaliga, care la randul lor vor atrage si ele rapitorii, sau in celelalte cazuri amestecati cele de mai sus cu pamant de preferinta galben, cleios si care se dizolva greu, la fel formand bulgari mari si usor de aruncat.

Tehnicile sunt valabile in functie tehnica de aruncare a fiecarui pescar de somn, de locul in care pescuim si se preteaza pentru gropile din apropierea malului.

Pescuitul somnului.
Liniste

Pescuitul somnului sfaturi utile 5 out of 5 based on 24 ratings. 5 user reviews.
Etichetat cu: ,
Postat in Articole

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acorda o nota

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Current day month ye@r *

Pescuitul.eu home page 9 out of 10 based on 30 ratings. 5 user reviews.
Socializare
Site anunturi
Gluma zilei

Sfaturi pentru pescari.

Un tip sta in spatele unui pescar si ii da sfaturi. La un moment dat, pescarul se infurie:
- Ia asculta, dom'le! Cine prinde pesti aici, eu sau dumneata?
- Nici eu, nici dumneata.

Ultimele Comentarii
Hosting gratuit

Găzduire Gratuită