Pescuitul la stiuca ,secrete

Pescuitul la stiuca ,secrete

(Rating)

Pescuitul la stiuca ,secrete
Provided by
Cum a inceput sa se raceasca timpul tot mai multi colegi incep pregatirea lansetelor si monturilor pentru stiuca. Citind un subiect despre capturarea stiucii m-am gandit sa-l impartasesc cu voi .
Am fost la pescuit anul trecut pe balta Les Bihor si am pescuit la Caras,Crap.Spre surprinderea noastra ceva a tras la undita si ceva coleg incepator era la undita.Incet incet peste a ajuns pe mal,ce era?  o stiuca prinsa la montura de caras. Stiuca nu a ripostat si dupa ce a ajus pe mal s-a zbatut si a rupt firul. Stiuca avea in jur de 1 kg(apx),cat un bidon de 2 litri.
Insa asta nu inseamna ca o sa se intample mereu asa, Stiuca riposteaza atunci cand nu te astepti.

Stiuca nu este un peste viguros,dar lupta pana in ultima clipa pana sa ajunga in juvelnic.

Este capabila de orice smecherie pentru a suplini lipsa de forta si tenacitate fata de cum o au alti pesti.

Dupa ce a muscat momeala cauta sa se ascunda cat mai repede in stuful si vegetatia care se gaseste in apropiere. Numai cu o lanseta puternica si frana reglata astfel incat sa cedeze doar la solicitari ce se apropie de limita rezistentei firului. Lanseta va fi indreptata intotdeauna in directia opusa celei in care trage stiuca.

Surprinsa de forta cu care este trasa, stiuca ramane nemiscata, lasandu-se purtata prin apa parca fara vlaga. In acest timp ea isi aduna fortele pentru a riposta:

Scufundarile bruste, schimbarile de directie, deplasarile fulgeratoare,direct spre pescar,caruia ii piere elanul crezand ca sa dus vazand firul slabit, saritul deasupra apei scuturandu-si capul pentru a scapa din carlig fac parte din tehnica de lupta a stiucii.

Pericolul maxim este slabirea firului si saltul in aer.

Sunt de folosit strune nu prea scurte,din cauza ca prin rostogolirea firul poate sa ajunga in gura si sa dus. Pescarul intotdeauna trebuie sa tine firul cat mai intins pentru ca pana la mal stiuca sa oboseasca si sa intre singura in minciog.

Pescuitul la stiuca ,secrete 5 out of 5 based on 24 ratings. 5 user reviews.
Etichetat cu: ,
Postat in Articole

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acorda o nota

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Current day month ye@r *

Pescuitul.eu home page 9 out of 10 based on 30 ratings. 5 user reviews.
Socializare
Site anunturi
Gluma zilei

Sfaturi pentru pescari.

Un tip sta in spatele unui pescar si ii da sfaturi. La un moment dat, pescarul se infurie:
- Ia asculta, dom'le! Cine prinde pesti aici, eu sau dumneata?
- Nici eu, nici dumneata.

Hosting gratuit

Găzduire Gratuită