Pescuitul la crap primavara

Pescuitul la crap primavara

(Rating)

Pescuitul la crap primavara
Provided by

Dupa terminarea iernii, incet incepe activitatea celor mai multe dintre animale, nici crapul nu face exceptie . Primavara este momentul in care intreaga natura revine la viata,dupa o iarna grea campurile incep sa inverzeasca ,pomii sa inmugureasca ceea ce este o veste minunata pentru iubitorii de pescuit la crap.Nu inseamna ca iarna nu se pescuieste la crap, insa stim ca sub temperatura de 10 grade ,crapii nu sunt foarte activi,ceeea ce duce la asteptare,si la lipsa capturilor. La temperaturi mai mari de 12 grade crapul incepe sa fie activ si incepe sa se hraneasca timid. In cele ce urmeaza vom prezenta 4 lucruri de care trebuie tinut cont la pescuitul crapului in primavara cand apele sunt mai reci.

Alegerea locului

O sa fiti surprinsi ,dar alegerea locului de pescuit este un lucru foarte important si in functie de loc putem avea randament sau nu. Am fost intr-o primavara pe o balta impreuna cu mai multi prieteni si eu am ales un loc cu adancimea apei mai mica si unde soarele stralucea pe luciul apei. Dupa ce am instalat sculele,am nadit putin cu topmix si am asteptat cateva momente, prima captura nu s-a lasat asteptata. A fost prima captura si ultima,partida de pescuit incheindu-se repede 2-3 ore. Prietenii mei nu au prins nimic, deoarece au ales ape mai adanci si unde soarele nu stralucea . Alege locul unde soarele straluceste,si adancimea apei nu este foarte mare.

Pescuieste in orele cu soare

Este foarte important sa pescuim in orele cu soare foarte puternic,atunci crapul se misca din culcusul lui de iarna.

Alege corecta a nadelor si momelilor

Alegerea nadei corecte este un aspect foarte important,nadele puternic colorate si puternic aromate sunt cele recomandate.Momelile trebuiesc sa fie si ele de culori deschise si aromate din belsug.

Atentie la nada

Nada nu trebuie sa fie in cantitate mare,deoarece crapul nu se hraneste foarte mult in aceasta perioada si prea multa nada ne va scadea productivitatea.

Alege corect tehica de pescuit

La tehnica de pescuit se poate vorbi foarte mult, insa eu vreau sa ma rezum la una singura. Cand am aflat de montura ‘fir de par’ mi s-a spus ca aceasta metoda este folosita cu atunci cand pestii sunt mai reticienti si anume in primavara.Aceasta metoda se poate folosii in orice anotimp dar se pare ca primavara este recomandata.

Ar mai fi multe lucruri de spus, dar raman la acestea 5 ca sa fie usor de tinut minte si voi mai scrie si alte articole despre pescuitul la crap primavara.

Va doresc fir intins si bucurati-va de pescuit .

Pescuitul la crap primavara 5 out of 5 based on 24 ratings. 5 user reviews.
Etichetat cu: , ,
Postat in Articole

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acorda o nota

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Current day month ye@r *

Pescuitul.eu home page 9 out of 10 based on 30 ratings. 5 user reviews.
Socializare
Site anunturi
Gluma zilei

Sfaturi pentru pescari.

Un tip sta in spatele unui pescar si ii da sfaturi. La un moment dat, pescarul se infurie:
- Ia asculta, dom'le! Cine prinde pesti aici, eu sau dumneata?
- Nici eu, nici dumneata.

Hosting gratuit

Găzduire Gratuită