Permise pescuit

Taxa permis de pescuit 2012 Bihor 
Acte necesare permis de pescuit 2012
Atentie, pescari: Permisul e insuficient pentru a pescui pe Crisuri

Permis de pescuit 2013

Vine, vine primavara si se asterne in toata tara. Este momentul mult asteptat de toti pescarii si deja aud zvonuri ca s-a prins carpi pe baltile si raurile noastre.
Pentru a ajuta putin cu infomatii va spunem de ce aveti nevoie sa obtineti permisul de pescuit.

Incepand cu data de 3 ianuarie 2013, putem achita la trezorerie in contul 20160103, contravaloarea permiselor de pescuit recreativ/sportiv. taxa din contul licente si autorizatii, respectiv cel mentionat mai sus, va fi la fel ca in anul 2012.

-30 lei persoane fizice
-10 lei elevi/studenti
-gratuit pensionari
in baza acestei chitante de la trezorerie, putem pescui legal pana la aparatita timbrelor oficiale care se vor lipi pe cardul de pescuit.

Atentie

, doar cei care au beneficiat de permise de pescuit valabile pe anul 2012, pot pescui in baza chitantiei pana la aparatia timbrelor!
cei care nu au beneficiat de permise pe anul 2012, pot achita contravaloarea taxei si pot depune documentele la ANPA, in vederea eliberarii cardului (permisului) de pescuit.

Membrii pescari ai Asociatiei Judetene a Vanatorilor si Pescarilor Sportivi (AJVPS) Bihor care isi achita cotizatia pentru anul viitor in perioada 1 decembrie 2010 – ianuarie 2011 vor beneficia de o reducere de 10%”Pentru anul viitor, cotizatia de membru pescar a fost stabilita la suma de 140 de lei” conform AJVPS Bihor. De reducerea cuantumului cotizaxiei beneficiaza, conform statutului AJVPS Bihor, elevii si studentii de la cursurile de zi in varsta de pana la 25 de ani, femeile indiferent de varsta precum ai barbatii de peste 62 de ani. Acestia vor plati doar jumatate din cotizatie. Fir intins in 2013!

www.anpa.ro

Liniste

Taxa permis de pescuit 2012 Bihor

Permis de pescuit 2013.

Pentru permisul de pescuit pe anul 2012 cuantumul taxelor a fost deasemenea redus:

50 lei + contravaloare permis de pescuit ANPA pentru salariati.
30 lei (permisde pescuit ANPA gratuit) pentru pensionari.
0 lei + contravaloarea permis de pescuit ANPA pentru elevi si studentii la cursuri de zi.
Avantaje permis de pescuit 2012 APS:

Membrii APS beneficieaza de obtinerea vizelor PG in judetele CL si GR, iar la cerere, in judetele TR, TL, CS.
Membrilor APS care solicita obtinerea viziei PG de Tulcea, le putem facilita si obtinerea unui permis de pescuit pentru Delta Dunarii eliberat de ARBDD precum si plata taxei de acces in rezervatie.
Membrii APS beneficiaza de anumite facilitati si reduceri la pescuit pe Balta Lupanu 1, pe Baltile Cercani-Greaca si Pitrat APS Greaca, precum si de participarea la actiunile organizate de Asociatia Pescar Sportiv.

Mai multe amanunte precum si oferta completa pentru permis de pescuit de la Asociatia

Acte necesare permis de pescuit 2012

Permis de pescuit 2013.

Fata de anul trecut, am reusit simplificarea procedurilor de obtinere a unui permis de pescuit de la Asociatia Pescar Sportiv, fiind necesare urmatoarele acte:

copie dupa CI / BI
fotografie tip buletin (pentru carnet membru, daca este cazul)
talon pensie (daca este cazul)
adeverinta elev / student (daca este cazul).
Pentru vizele Politiei de Frontiera (PG) sunt necesare:

copie dupa BI/CI.

Atentie, pescari: Permisul e insuficient pentru a pescui pe Crisuri

Permis de pescuit 2013.

Atentie, pescari: Permisul e insuficient pentru a pescui pe Criiuri Ateniie, pescari: Permisul e insuficient pentru a pescui pe Criiuri
Dupa ce au depistat mai multi pescari pe Crisul Repede si pe Crisul Negru care aveau doar permis de pescuit, nu si aviz pentru a pescui intr-o arie protejata – cum sunt cele doua rauri – seful Asociatiei Pescarilor Sportivi Aqua Crisius, Mihai Togor, atrage atentia tuturor pescarilor bihoreni ca sunt pasibili de amenzi daca nu isi cer si aviz.

Orice activitate se plateste!

in calitate de custode al celor doua arii naturale protejate, Togor a precizat joi, intr-o conferinta de presa, ca un ordin comun al Ministerului Mediului si al Ministerului Agriculturii, emis in vara anului trecut, prevede ca pescuitul recreativ-sportiv pe arii naturale protejate se face in baza autorizatiei de pescuit, adica a permisului eliberat de Agentia Nationala pentru Pescuit si Acvacultura, si a avizului eliberat de custodele zonei.

“Pentru Crisul Repede si Crisul Negru, custode este APS Aqua Crisius”, a spus Togor. Lipsa acestui aviz il face pe pescar pasibil de amenda intre 300-600 de lei, in timp ce eliberarea avizului costa doar 10 lei pe an.

Togor a precizat ca nu doar pescuitul, ci orice activitate intr-o arie naturala protejata, care are impact asupra zonei, necesita aviz din partea custodelui. Activitate cu impact nu este considerat, de pilda, iesitul la iarba verde, insa este culesul de plante medicinale, de ciuperci sau scaldatul.

Realizari in 2011

Pe de alta parte, Togor a facut public si raportul de activitate al asociatiei. In total in 2011, rangerii Aqua Crisius au avut 107 actiuni de control si patrulare, din care 27 de actiuni cu jandarmii, 23 cu Inspectia Piscicola, 10 cu Garda de Mediu si alte cinci cu politistii bihoreni.

In urma acestor controale, 1927 de persoane au fost legitimate, s-au facut 11 sesizari penale si s-au dat 105 amenzi, in cuantum total de peste 70.700 de lei. “Sesizarile penale le-am facut pentru taieri de arbori, braconaj piscicol si furt calificat de resurse minerale, adica nisip. La doua sesizari, de braconaj piscicol, a inceput urmarirea penala, la una de taieri de arbori s-a dat amenda, iar restul sunt in cercetare”, a precizat Togor.

Printre alte activitati din 2011, seful Aqua Crisius a mai mentionat atribuirea in custodie catre asociatie a ariilor protejate Diosig si Valea Iadului, realizarea regulamentelor pentru ariile protejate luate in custodie, participarea la diferite concursuri de pescuit, realizarea unor cercetari pe tema faunei piscicole.

Tot anul trecut, asociatia a depus spre finantare europeana patru proiecte, din care trei au fost aprobate. Unul vizeaza editarea unei publicatii bilingve despre valorile naturale si culturale a Vaii Crisurilor, un altul cercetarea insulelor transfrontaliere pe cale de disparitie si ultimul elaborarea unui plan de management cu masuri de management integrat in ariile naturale protejate, plan ce presupune cercetarea detaliata a acestor zone.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acorda o nota

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Current day month ye@r *

Socializare
Site anunturi
Gluma zilei

Sfaturi pentru pescari.

Un tip sta in spatele unui pescar si ii da sfaturi. La un moment dat, pescarul se infurie:
- Ia asculta, dom'le! Cine prinde pesti aici, eu sau dumneata?
- Nici eu, nici dumneata.

Ultimele Comentarii
Hosting gratuit

Găzduire Gratuită