Bulgari de porumb

 

Bulgari de porumb

Ingrediente:

-porumb 4 kg.

-apa.2 litri -zahar.

50 gBulgari de porumb.
Am fost la pescuit saptamana asta si am facut urmatoarea momeala:Am pus boabele de porumb la fiert, nu le-am fiert de tot ci doar pana la jumatate apoi am scurs zeama si am pus peste boabe faina de grau care doar din umezeala din boabe a inceput sa se inmoaie si sa se lipeasca apoi a fost nevoie sa mai adaug si din zeama in care a fiert porumbul.
A rezultat un amestec superlipicios din care am luat cu lingura un gen de chiftelute, un conglomerat de boabe de porumb lipite cu putina ciulama si le-am aruncat intr-o oala cu apa clocotita, faina s-a intarit instantaneu si s-a transformat intr-un fel de guma tinand boabele foarte bine, singura problema era ca forma era foarte neregulata.

Dupa fierbere bulgarii  trebuiesc asezate pe hartie undeva la uscat (la noi toata casa era numai ziare intinse peste tot cu guguloaie la uscat, spre fericirea pisicii care le alerga prin toata casa) altfel se lipesc.
Am pus cateva guguloaie intr-un caston cu apa si am vazut ca se inmoaie si se desfac dupa aproximativ o ora  si ceva – doua, dar cred ca in balta unde exista si curent si pestisori care ciugulesc faina se desfac mai repede.

Am luat cea mai teapana prastie pe care am gasit-o pe piata si am incercat sa arunc guguloaiele cu ea, dupa primele 2 aruncari au cedat elasticele, am inlocuit elasticele cu furtun de garou si pot sa va spun ca am fost foarte incantat, un bulgare dintr-asta se duce peste 90m cu prastia, cu un efort destul de mic, nu plescaie prea tare si nu se imprastie, singura problema este sa arunci bine cu prastia, mie mi se pare obligatorie folosirea unui marker.

Bineinteles ca am cazut pe un loc unde trebuia sa arunc foarte mult, am nadit ca la carte dar nu am prins nimic.
Poate nu a fost din vina nadei sau a mea pentru ca nu s-a prea prins peste, erau peste 35 grade.
Insa in continuare folosirea acestor bulgari mi se pare foarte eficienta chiar daca ia ceva timp pregatirea lor, puteti incerca aceasta nada  v-o recomand cu placere.
Fir intins !

Bulgari de porumb 5 out of 5 based on 24 ratings. 5 user reviews.
Etichetat cu: , ,
Postat in Articole, Momeli, Nade

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acorda o nota

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Current day month ye@r *

Pescuitul.eu home page 9 out of 10 based on 30 ratings. 5 user reviews.
Socializare
Site anunturi
Gluma zilei

Sfaturi pentru pescari.

Un tip sta in spatele unui pescar si ii da sfaturi. La un moment dat, pescarul se infurie:
- Ia asculta, dom'le! Cine prinde pesti aici, eu sau dumneata?
- Nici eu, nici dumneata.

Hosting gratuit

Găzduire Gratuită