Lacul Varsolt

Lacul de acumulare Varsolt 2011
Prezentul regulament constituie un “REGULAMENT DE ORDINE INTERNĂ”a A.J.V.P.S. SĂLAJ ,bazat pe legislaţia în vigoare, Statutul AJVPS Sălaj, pe “Conventia” incheiata intre SGA SALAJ si AJVPS Salaj, regulile de etică şi moralitate ce trebuiesc respectate de persoanele care practică pescuitul recreativ-sportiv pe lacul de acumulare VARSOLT
CAP. I CONDIÅ¢II SPECIFICE
1.Pescuitul recreativ-sportiv este permis atat în cursul zilei , cat si noaptea , cu respectarea conditiilor legale.
Permisul de pescuit este un document personal netransmisibil.
2. Pescuitul sporiv se practică de pe mal ,în exteriorul zonei de restricţie cu regim sever, interzis accesului şi pescuitului, conform contractului de închiriere a lacului de acumulare.
CAP.II OBLIGAÅ¢IILE PESCARILOR
Pescarii au obligaţia :
Să respecte restricţia de interzicere a accesului pe baraj , diguri si în zona de restricţie cu regim sever a lacului de acumulare şi a circulaţiei cu orice mijloc de transport, in orice perioadă , folosind doar căile de acces aprobate si delimitate.
Să utilizeze lacul ,pe baza principiilor şi normelor ecologice, conform scopului pentru care a fost contractat.
Să respecte restricţia de interzicere a introducerii de bărcilor si ambarcatiuni pe lacul de acumulare .
Să respecte interzicerea scăldatului în lac precum şi instalarea corturilor în zona de protecţie a lacului de acumulare
Să respecte curăţenia pe conturul lacului de acumulare , fiind interzisă aruncarea gunoaielor, a rumeguşului de lemn , a resturilor menajere şi a oricăror alte materiale în lac sau pe malul lacului. La parasirea locului de pescuit sa lase locul curat.
Să anunţe organele competente dacă observă acţiuni de poluare sau mortalitate piscicolă.
Să ia atitudine împotriva celor care încalcă regulile de pescuit recreativ-sportiv , care reţin peşti subdimensionaţi, deteriorează semnele indicatoare de pe malul lacului de acumulare sau încalca normele ecologice .
CAP. III DREPTURILE PESCARILOR
Membrii pescari ai A.J.V.P.S.SÄ‚LAJ au dreptul:
De pescuit in conditiile ORDONANTA DE URGENTA nr. 23 din 5 martie 2008”, publicat in MONITORUL OFICIAL nr. 180 din 10 martie 2008, privind Fondul piscicol , pescuitul si acvacultura, precum şi prezentul Regulament al A.J.V.P.S. SĂLAJ .
De pescuit cu cel mult patru undite sau patru lansete cu cate doua carlige fiecare şi reţinerea a cel mult 5 (cinci) kg de peşte sau numai un singur peste daca greutatea lui depaseste 5 kg. pe zi de persoană.
De a atrage atentia oricui care incalca regulile si regulamentele in vigoare.
CAP. IV. ACTIUNI INTERZISE DE AJVPS SALAJ
• Camparea in zona de protectie a barajului, sau unde nu este delimitat , la mai putin de 50 m de marginea apei .Taberele permanente organizate de mai multi pescari este interzisa . Personalul de serviciu va monitoriza durata fiecarei campari pentru a exclude posibilitatea crearii de avantaje neloiale din partea unor grupe de interese , care nu au in obiectiv pescuitul sportive-recreativ, ci obtinerea de foloase materiale.Acest lucru constitue asociere in vederea crearii de avantaje in detrimental altora.si incalca principiul ca orice pescar din asociatia noastra are drepturi egale.(Drepturile decurg din interesul majoritatii.)
• Folosirea de ambarcatiuni de orice fel, pentu orice scop pe Lacul Varsolt.
• Ducerea firelor la locul de pescuit in orice mod(barci, inot, ambarcatiuni teleghidate .
• Cedarea sau incredintarea permisului de pescuit altei personae.
• Nesupravegherea personala a betelor de pescuit.
• In momentul in care un pescar paraseste standul de pescuit si se gaseste in afara ariei de vizibilitate, este obligat sa scoata monturile din apa.
• Ocuparea de locuri cand nu este prezent pescarul. Regula este , primul venit isi allege locul de pescuit, dar obligatoriu trebuie sa fie prezent, nu poate sa-i ocupe locul un prieten sau coleg.
CAP. V . SANCTIUNI A.J.V.P.S. SALAJ• Pentru 6 luni
• Pentru 1 an
3. Confiscarea uneltelor de pescuit, folosite la savarsirea abaterilor.
4. Excludere ,cu instiintarea A.G.V.P.S. si A.N.P.A.din Romania si interzicerea inscrierii in alta asociatie
La constatarea abaterilor , controlorii autorizati de A.J.V.P.S.Salaj retin carnetele de membru pescar,uneltele cu care s-a efectuat abaterea(bete, barci,etc.) si le transmit conducerii asociatiei,intocmind un process verbal de constatare.
Consiliul A.J.V.P.S.Salaj va dezbate si va hotari aplicarea sanctiunilor ,dupa regulamentul de aplicare elaborate de Comisia de pescuit recreativ-sportiv si de competitie .
Consiliul de conducere Comisia de pescuit recreativ-sporiv
A.J.V.P.S. SĂLAJ şi de competiţie

* - pentru modificari ale tarifelor, regulamentului sau persoanelor de contact va rugam sa ne contactati; Pescuitul.eu nu raspunde de actualizarile zilnice ale baltilor sau paginilor oficiale ale baltilor, dar incercam sa oferim cele mai bune date si le actualizam periodic. multumim pentru intelegere si va invitam sa ne ajutati cu informatii.
Lacul Varsolt 5 out of 5 based on 24 ratings. 5 user reviews.
Postat in Balti, Baltinerevizuite, Bug

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acorda o nota

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Current day month ye@r *

Pescuitul.eu home page 9 out of 10 based on 30 ratings. 5 user reviews.
Socializare
Site anunturi
Gluma zilei

Sfaturi pentru pescari.

Un tip sta in spatele unui pescar si ii da sfaturi. La un moment dat, pescarul se infurie:
- Ia asculta, dom'le! Cine prinde pesti aici, eu sau dumneata?
- Nici eu, nici dumneata.

Hosting gratuit

Găzduire Gratuită