lacul Lucianca-Niculesti Dambovita

lacul Lucianca-Niculesti/Dambovita

(Rating)

lacul Lucianca-Niculesti
Provided by doim.ro

Localizare : Niculesti/Dambovita

Prezentare: Lacul de pescuit Lucianca – Niculesti are o lungime de 900 m si o latime medie de 300m.
- In amontele iazului de pescuit este o suprafata de cca. 3 ha acoperita cu stuf, fundul bazinului este curat, neaccidentat, iar adancimea in aval 5-6 m, in amonte 1-1,5 m.
- Intrucat balta are curent continuu de apa, ea este exploatata in regim de crescatorie piscicola, intensiv furajata, procedand an de an la o suprapopulare de material piscicol de o vara/trei veri, popularea facandu-se din speciile fitofagi, cteno, crap, caras, biban, salau, babusca.
- Pescuitul de recolta se face numai in timpul rece al anului si nu se recolteaza decat speciile de fitofagi.
- Toate celelalte specii ce fac deliciul pescarilor amatori raman in balta an de an , ceea ce justifica faptul ca in balta Niculesti Lucianca pescarii sportivi au avut capturi de crap la 18 Kg, cteno la 15 Kg, caras 500-600 g si salau la 3-3,5 kg.
- Conditiile de a ajunge pe lac la locul dorit sunt foarte bune intrucat ambele maluri sunt pietruite. Pe malul lacului exista si un bar dotat cu aproape toate marfurile de care ar avea nevoie un pescar iesit sa-si petreaca un weekend placut. Imbinand utilul cu placutul, la intoarcere satisfactia e cu atat mai mare cand dupa orele petrecute in aer liber ai posibilitatea sa pleci si cu o anumita cantitate de peste in juvelnic.

Specii de pesti: Crap,Caras,Salau,Fitofag,Biban,Cteno,

Facilitati : WC,Posibilitate campare,Magazin,

Acces balta : Daca se pleaca din Bucuresti , se merge spre Ploiesti varianta Buftea (DN1A), iar in comuna Butimanu satul Lucianca la km 32, prima intersectie in forma de T, se face la dreapta cca. 3 Km si dupa ce s-a intrat in comuna Niculesti la cca. 500 m prima ulita la stanga, din asfalt 300 m se ajunge la lacul Niculesti Lucianca.

Unidite: Numar de undite: 0 undite

Cazare: Nu

Se retine : Cantitate retinuta: 5 Kg

Regulament: - Art. 1. In cadrul amenajarii piscicole Lucianca Niculesti pescuitul sportiv recreativ este permis numai de pe mal si se desfasoara numai in timpul zilei (de la rasaritul pina la apusul soarelui) contra platii unei taxe in suma de 50 lei / persoana pentru 1 zi intreaga si 30 lei / persoana pentru 1/2 zi dar numai dupa ora 14. Taxa da dreptul persoanelor sa desfasoare activitati de pescuit sportiv recreativ indiferent ca acestea realizeaza sau nu capturi.
- Art.2. Este interzis pescuitul la japca precum si prin alte metode ce intra sub incidenta Legii nr.192/2001 cu completarile si modificarile ulterioare, precum si pescuitul cu scule sau instrumente care nu sint aceptate potrivit legii ca facand parte din categoria celor destinate pescuitului sportiv-recreativ.
- Art.3. Este interzis pescuitul de noapte fiind admisa camparea pentru pescuitul de a doua zi.
- Art.4. Numarul maxim de unelte este de 6 de fiecare persoana care achita contra valoarea bonului de pescuit. Persoanele care doresc sa utilizeze un numar mai mare de unelte trebuie sa achite suplimentar o suma proportionala cu l/6 din valoarea bonului pentru fiecare unelta(undita sau lanseta). Refuzul de plata al bonului de pescuit conduce la interzicerea stationarii in perimetrul bazinului piscicol si da dreptul la sesizarea organelor in drept pentru luarea masurilor legale.
- Art.5. Persoanele care desfasoara activitati de pescuit sportiv-recreativ au obligatia de a prezenta pentru verificari bonul de pescuit cel putin pina la parasirea perimetrului bazinului, oricaror organe abilitate cu acest drept precum si personalului de control si administratorilor S.C. DOI M SRL.
- Art.6. Pescarul sportiv are obligatia de a elibera in apa exemplarele capturate care nu au dimensiunile minime prevazute de anexa 4 la Legea nr.192/2001 cu modificarile si completarile ulterioare si de a prezenta pentru verificare in timpul sau la finalul partidei de pescuit a tuturor exemplarelor capturate si retinute, echipelor de control si verificare ale administratorului legal sau ale organelor abilitate ale statului.
- Art.7. Pescarii sportivi si insotitorii acestora au obligatia de comportare in spiritul respectului reciproc pe toata perioada stationarii in perimetrul bazinului piscicol, de pastrare a curateniei si de luare a tuturor masurilor pentru a preveni orice evenimente cu consecinte negative (incendii, degradarii ale trenurilor agricole invecinate, alterarea calitatii apei din bazin prin aruncarea de deseuri resturii substante chimice etc.)
- Art.8. Pescarii sportivi nu au voie sa fie insotiti de persoane care nu platesc taxa la pescuit pe motiv ca nu pescuiesc si ca au venit pentru a insoti persoana care achita taxa. Acestia ocupa locurile de pescuit, deranjeaza pescarii platitori de taxa prin poluarea fonica cu muzica si ocupa spatiul de pe balta prin amenajarea gratarelor provizorii.
- Art.9. Nerespectarea prevederilor prezentului regulament dar si a celorlalte reglementari legale in vigoare de catre orice persoana din afara societatii, care se prezinta pentru pescuit sportiv, va indreptatii personalul de paza si control sa ia masura sesizarii organelor in drept, precum si de interzicere a stationarii sau nepermiterii acesului in perimetrul bazinului piscicol.
Drum de acces: asfaltat
Numar de undite: 0 undite

Accepta Permis : fara

Pescuit nocturn : Da

Contact : -

Taxa : Pescuit ziua: 50,00 lei / 12 h

* - pentru modificari ale tarifelor, regulamentului sau persoanelor de contact va rugam sa ne contactati; Pescuitul.eu nu raspunde de actualizarile zilnice ale baltilor sau paginilor oficiale ale baltilor, dar incercam sa oferim cele mai bune date si le actualizam periodic. multumim pentru intelegere si va invitam sa ne ajutati cu informatii.
lacul Lucianca-Niculesti Dambovita 5 out of 5 based on 24 ratings. 5 user reviews.
Etichetat cu: , ,
Postat in Balti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acorda o nota

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Current day month ye@r *

Pescuitul.eu home page 9 out of 10 based on 30 ratings. 5 user reviews.
Socializare
Site anunturi
Gluma zilei

Sfaturi pentru pescari.

Un tip sta in spatele unui pescar si ii da sfaturi. La un moment dat, pescarul se infurie:
- Ia asculta, dom'le! Cine prinde pesti aici, eu sau dumneata?
- Nici eu, nici dumneata.

Hosting gratuit

Găzduire Gratuită