Balta Lates

Balta Lates, singura balta de pescuit in sistem C&R (prinde si elibereaza) din aceasta zona a Moldovei. Drumul este foarte bun pana pe balta de pescuit. Balta de pescuit Lates este dotata cu pontoane de 16 mp, din 50 in 50 de metri iar pe ele au acces 2 pescari cu cate 4 lansete.
In anul 2008 balta a fost populata cu crap de peste 10 kg., cel mai mare de 20,5 kg. In anul 2009 Clubul Planet Carp care are in plan continuarea lucrarilor de modernizare cat si continuarea popularii cu rapitor, activitate ce a inceput inca de anul trecut cand s-a populat cu 750 kg de stiuca.
La baza sportiva veti putea gasi echipament pentru protejarea pestelui si pentru manipularea cat mai in siguranta a capturii: saltele de receptie, cantar de competitie, sac de cantarire si spray antiseptic.
Pentru pescuitul la crap este recomandat sa se pescuiasca cu boilies.
Alte informatii utile: Se poate retine caras fara limita de cantitate, restul pestilor nu se retin, se fotografiaza dupa care li se da drumul.Este interzis pescuitul la bomba, sobolan, placuta, taparina, etc.
Este interzisa plantarea sau nadirea cu ajutorul barcilor, mai putin a navomodelelor telecomandate. Standurile pot fi rezervate telefonic sau pe forumul baltii. Daca la ora stabilita nu se prezinta nimeni rezervarea standului se pierde.
Se pot folosi doar motoare electrice, cele termice fiind interzise.
Regulament balta de pescuit Lates 2013
1. Se pot folosi maxim 4 lansete.
2. Un singur ac pe forfac si monturi ce permit eliberarea plumbului.
3. Orice peste prins se ELIBEREAZA, mai putin CARASUL care poate fi oprit fara limita de cantitate.
4. Cine opteaza pentru luat caras acasa va pescui doar pe dig la stationar, ziua de pescuit incepand de la rasarit pana la apus. Se foloseste undita sau lanseta cu un singur carlig si obligatoriu pluta.
5. Doar pescarii care au RECOMANDARE pot pescui la crap, doar acestia vor avea acces la pontoane si vor putea pescui si noaptea.
6. Nu se pescuieste cu fir textil, decat maxim 8 metri.
7. Este interzis pescuitul la bomba, sobolan, placuta, taparina, etc.
8. Este obligatoriu folosirea minciogului cu deschidere mare si plasa fina la scoaterea pestilor din apa.
9. Pestele se elibereaza imediat ce a fost scos din apa (mai putin carasul) in siguranta si dupa ce a fost eventual fotografiat, cantarit si masurat.
10. Este interzisa plantarea sau nadirea cu ajutorul barcilor, mai putin a navomodelelor telecomandate.
11. Se pot aplica sanctiuni pescarului care raneste pestele in mod voluntar, are echipament neadecvat sau are echipament adecvat dar nu-l foloseste.
12. NU SUNT PERMISE : muzica, tipetele, petrecerile pe lac, gratarul direct pe iarba, scaldatul ; pe lac se circula cu viteza foarte mica, nu se claxoneaza.
13. Este obligatoriu a lasa locul curat inainte de a parasi zona de pescuit. Este interzis totodata aruncarea gunoaielor in apa.
14. Pe fiecare stand pot pescui maxim 2 pescari cu cate 4 lansete. Unghiul format de fire nu trebuie sa depaseasca 60 de grade iar lansetele trebuiesc orientate catre fata.
15. Standurile pot fi rezervate telefonic sau pe forumul baltii. Daca la ora stabilita nu se prezinta nimeni rezervarea standului se pierde.
16. Corturile trebuiesc astfel montate incat sa nu deranjeze accesul catre celelalte standuri.
Regulile de pescuit la rapitori sunt urmatoarele:
17. Se poate pescui de pe mal sau din barca.
18. Se pot folosi doar motoare electrice, cele termice fiind interzise.
19. Orice peste prins se elibereaza in siguranta imediat, dupa ce eventual a fost masurat si fotografiat.
20. Vor avea grija sa nu deranjeze pescarii de pasnic.
Sanctiuni:
1. PESCARUL CARE OMOARA, ASCUNDE SAU RETINE PESTELE VA FI PEDEPSIT CONFORM LEGILOR IN VIGOARE CU INCHISOARE DE LA 1 LA 5 ANI SAU AMENDA DE LA 2.000 LA 8.000 LEI.
2. Cine nu respecta punctele 2, 3, 7, 9, 15 si 19, va fi considerat “persona non grata” pe lacul Lates si va parasi imediat lacul pierzand taxa din ziua respectiva. Aceste persoane nu vor mai avea acces pe viata la aceasta balta.
3. Cine nu respecta punctele 1, 6, 8, 10, 12, 13, 14, 16 si 20 va primi avertisment, la urmatoarea abatere nu va mai avea acces pe viata la Lates.
4. TOTI MEMBRII CLUBULUI AU DREPT DE CONTROL PE BALTA, CINE REFUZA SA FIE CONTROLAT VA FI INVITAT SA PARASEASCA BALTA FARA A SE RETURNA TAXA DE PESCUIT.
Taxa de pescuit balta Lates 2013 este urmatoarea:
GRATUIT* – Pentru membrii clubului care au cotizatia achitata la zi.
GRATUIT* – Femeile si copiii pana in 14 ani, ei putand pescui de la rasarit pana la apus la stationar.
25 lei – pentru pescuit la caras pe dig. (se poate retine doar caras orice cantitate)
40 lei* – pentru pescuit la crap C&R membrii ASOCIATIA PRIETENI PESCARI. Au obligatia de a avea permisul asupra lor.
50 lei* – Pentru pescuit la crap C&R restul pescarilor.
* Pentru pescarii ce vor sa ia caras, ziua de pescuit incepe la rasarit si se termina la apus. Ei nu vor putea pescui noaptea.
* Pentru pescarii de C&R ziua de pescuit este de 24 ore, ei putand pescui si noaptea, ziua de pescuit incepand odata cu intrarea la stand. Doar pescarii cu recomandare vor putea pescui si pe timp de noapte.
* Nu exista taxare pentru jumatate de zi.
* In zilele in care se desfasoara competitii pe lac, pescuitul recreativ va fi interzis.
- NE REZERVAM DREPTUL DE A ADUCE MODIFICARI SAU COMPLETARI LA REGULAMENT IN FUNCTIE DE SITUATIE.

* - pentru modificari ale tarifelor, regulamentului sau persoanelor de contact va rugam sa ne contactati; Pescuitul.eu nu raspunde de actualizarile zilnice ale baltilor sau paginilor oficiale ale baltilor, dar incercam sa oferim cele mai bune date si le actualizam periodic. multumim pentru intelegere si va invitam sa ne ajutati cu informatii.
Balta Lates 5 out of 5 based on 24 ratings. 5 user reviews.
Postat in Balti, Baltinerevizuite, Bug

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acorda o nota

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Current day month ye@r *

Pescuitul.eu home page 9 out of 10 based on 30 ratings. 5 user reviews.
Socializare
Site anunturi
Gluma zilei

Sfaturi pentru pescari.

Un tip sta in spatele unui pescar si ii da sfaturi. La un moment dat, pescarul se infurie:
- Ia asculta, dom'le! Cine prinde pesti aici, eu sau dumneata?
- Nici eu, nici dumneata.

Hosting gratuit

Găzduire Gratuită