Balta Iernut Mures

Balta Iernut

Localizare : Iernut/Mures

Prezentare: Balta de pescuit Iernut este situata in apropierea orasului Iernut, pe Drumul European E 60. La sediul fermei se ajunge pe str. Energeticenilor (drumul catre Termocentrala Iernut si apoi la dreapta catre balta), dupa aproximativ 1 km de mers pe jos de la intersectia cu Drumul European E 60.
Distante Balta Iernut pana la principalele orase din zona:
Targu Mures – 30 km
Cluj Napoca -75 km
Turda – 45 km
Campia Turzii – 36 km
Ludus – 12 km
Tarnaveni – 22 km
Medias – 47 km
Sighisoara – 80 km
Reghin – 62 km
Pentru pescuitul recreativ / sportiv si agrement sunt destinate helesteul nr.1, de 40 ha si helesteul nr. 2, de 69 ha.
Adancimea media a lacului este de 2,5 m.
Structura materialului piscicol : crap, cteno, novac, singer, caras, salau, biban, somn, rosioara, oblete.
Cantitatile existente: ~ 80 t
In incinta fermei functioneaza o terasa bar cu program non-stop.
Bilete de zi intre orele 06-21- 35 RON
Bilete de noapte intre orele 21-06- 25 RON
Bilete reduse valabile 7 ore- 20 RON
ABONAMENT
1 LUNA 250 RON
2 LUNI 400 RON
3 LUNI 500 RON
4 LUNI 570 RON
5 LUNI 620 RON
Regulament de pescuit 2011
Pescuitul recreativ/sportiv in amenajarea piscicola IERNUT se desfasoara in Helesteul nr.1 si in Helesteul nr.2, pe tot parcursul anului, in baza unui permis de pescuit (abonament, bilet de pescuit, chitanta fiscala) eliberat de administratorii amenajarii piscicole. Obtinerea acestui permis de pescuit se face la casieria societatii organizata in punct fix, la sediul fermei.
Pescuitul se face de pe mal folosindu-se momeli naturale si artificiale. Nadirea se face la mal. Este interzisa plantarea sau nadirea din barcuta teleghidata.
Se pot folosi cel mult 3 bete, cu cel mult 2 carlige pe bat, plus un bat cu pluta.
In timpul unei zile de pescuit recreativ/sportiv se pot pescui cel mult 5 kg de peste sau numai un singur peste, daca greutatea lui depaseste 5 Kg. Peste aceasta cantitate pestele prins se elibereaza imediat.
Pescarul este obligat sa respecte timpul de pescuit pentru care a achitat taxa.
Este interzisa folosirea ancorelor si uneltelor de pescuit care duc la ranirea materialului piscicol.
Este interzisa folosirea materialelor explosive si a curentului electric pentru pescuit.
Pescuitul recreativ/sportiv de noapte este permis numai in locurile stabilite de administratorul amenajarii piscicole. In timpul pescuitului recreativ/sportiv de noapte pescarii sportivi vor folosi o sursa de lumina care sa semnalizeze prezenta acestora la locul de pescuit.
Pescarul este obligat sa prezinte permisul de pescuit ( abonament, bilet de pescuit, chitanta fiscala), cartea de identitate si pestele pescuit, la cererea administratorilor si personalului de paza si control ai amenajarii piscicole, reprezentantilor Inspectiei Piscicole si reprezentantilor unitatilor de politie si de jandarmerie.
Persoana gasita ca pescuieste fara permis de pescuit, la prima abatere este obligata sa plateasca contravaloarea unui bilet dublu pentru o zi de pescuit. La a doua abatere sau in cazul refuzului platii pretului dublu a unui bilet de pescuit pentru o zi, in cazul primei abateri, persoana va fi scoasa de pe balta si fapta acesteia va fi tratata ca infractiune de furt piscicol, in conformitate cu prevederile O.U.G. 23/2008, modificata si actualizata de legea 317/2009.
Reguli de comportament 2011
Se interzic auditiile muzicale, organizarea de picnicuri pe fond sonor zgomotos, transformarea pescuitului in serbare campeneasca,
Este interzisa instalarea la o distanta mai mica de 15 m de urmatorul pescar.
Are regim obligatoriu intretinerea ecologica a locului de pescuit prin colectarea tuturor deseurilor si a resturilor menajere in saci sau pungi care se ridica de pescar la terminarea partidei de pescuit.
|n jurul lacului se circula cu viteza foarte mica si nu se claxoneaza. Pe timpul noptii este interzisa circulatia auto.
Sunt interzise gropile in pamant, focul deschis si scaldatul.
La cererea unui numar insemnat de pescari, in anul 2011, pe lacul de pescuit Iernut, SE INTERZICE PLANTAREA SI NADIREA CU BARCUTA TELEGHIDATA.
POPULARE IERNUT APRILIE 06.04.2011
In ziua de miercuri 06.04.2011 la ferma piscicola Iernut s-a desfasurat activitatea de populare cu crap a helesteelor nr. 1 si 2.
Balta a fost populata cu 3 tone de crap, in greutate de 1-1,5KG/exemplar peste crescut de personalul fermei piscicole. Provenienta pestelui populat este pepiniera fermei piscicole Taureni.

Specii de pesti: Crap,Somn,Caras,Salau,Novac,Biban,Cteno,

Facilitati : Copaci pe mal,Umbrar,WC,Posibilitate campare,

Acces balta :Pe DN 15 Targu Mures – Cristesti – Ungheni – Sinpaul – Cipau – Ienut .La iesirea din Iernut, tot pe Dn 15 spre Ludus, pe dreapta de pe deal veti vedea balta.Pentru a intra cu masina mergeti inainte aproximativ 2km si faceti dreapta pe soseaua ce face legatura cu termocentrala ( chiar langa intersectie e un chiosc la care se vand produse ale serei din Iernut) si continui pe aceasta sosea 750m, dupa care faci dreapta si veti ajunge pe malul lacului Iernut. O alta cale e din centru din Iernut spre Band.

Undite: Numar de undite: 0 undite

Cazare: Nu

Se retine : Cantitate retinuta: 5 Kg

Regulament: Cantitate retinuta: 5 Kg
Drum de acces: pietruit
Numar de undite: 0 undite

Accepta Permis :fara

Pescuit nocturn :Da

Contact :-

Taxa : Pescuit ziua: 35,00 lei / 12 h
Pescuit noaptea: 25,00 lei / 12 h
Pescuit 24 h: 60,00 lei

* - pentru modificari ale tarifelor, regulamentului sau persoanelor de contact va rugam sa ne contactati; Pescuitul.eu nu raspunde de actualizarile zilnice ale baltilor sau paginilor oficiale ale baltilor, dar incercam sa oferim cele mai bune date si le actualizam periodic. multumim pentru intelegere si va invitam sa ne ajutati cu informatii.
Balta Iernut Mures 5 out of 5 based on 24 ratings. 5 user reviews.
Etichetat cu:
Postat in Balti, Baltinerevizuite

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acorda o nota

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Current day month ye@r *

Pescuitul.eu home page 9 out of 10 based on 30 ratings. 5 user reviews.
Socializare
Site anunturi
Gluma zilei

Sfaturi pentru pescari.

Un tip sta in spatele unui pescar si ii da sfaturi. La un moment dat, pescarul se infurie:
- Ia asculta, dom'le! Cine prinde pesti aici, eu sau dumneata?
- Nici eu, nici dumneata.

Hosting gratuit

Găzduire Gratuită