balta Amurii Albi

Lacurile “Amurii Albi” sunt asezate intr-un peisaj mirific si sunt inconjurate de paduri, avand insumate 1,70 Ha luciu de apa.
Acestea sunt populate cu : Crap, Crap Koi, Amur, Salau, Novac, Fitofag, Biban si sezonier Somn African.
La stânga, deal. În dreapta, deal. În faţă: peşte! Ascunse printre dealuri, lacurile par a fi un loc al surprizelor. Deşi oraş, străzile Dumbrăveniului sunt învăluite de linişte la orice oră a zilei. Poate şi de aceea turiştii care merg în judeţul Sibiu îl aleg ca destinaţie pentru concedii. Dacă mai adaugi şi bisericile monument, pădurile răcoroase şi lacurile ascunse printre dealuri, pare a fi un loc numai bun de relaxare.
La poale de coline, la 3 kilometri de oraş, apărate de ziduri de papură şi stuf, se întind la soare lacurile de lângă Dumbrăveni. Liniştea e întreruptă doar de vântul care face slalom printre copaci, de păsările care îşi cântă nevoile şi bucuriile deopotrivă şi de pescarii care urlă de bucurie când în ac au agăţat un somotei de vreo 5 kilograme.
Pe marginea lacurilor, încă nu au apărut cabane. Însă turiştii pot să îşi întindă corturile şi să adoarmă ascultând greierii. Asta după ce s-au săturat de momit şi mulinat într-una. Are balta peşte.
Dar Dumbrăveniul atrage sute de turişti şi prin istoria sa. În centrul oraşului tronează Biserica Catolică Armenească, una dintre cele mai mari din toată Transilvania.
Regulament de pescuit
1. Pe aceste lacuri se pescuieste sportiv cu maxim 3 lansete cu 2 carlige fiecare..
2. Se pescuieste in sistemul “catch & release” pentru speciile: crap, amur, somn african si salau. Optional se pot cumpara aceste specii la pretul pietei.
3. Speciile carasi , fitofag, novac si biban se pot retine in pretul taxei. Crapul si amurul de pana la 1 kg si crapul de peste 5kg se elibereaza neconditionat.
5. Taxa pe anul 2011 va fi de 15 lei/zi si 10 lei jumatate de zi.
6. Crapul Koi si carasul ornamental se elibereaza sau se pot cumpara la pret negociabil.
Sursa:www. amuriialbi.ro

* - pentru modificari ale tarifelor, regulamentului sau persoanelor de contact va rugam sa ne contactati; Pescuitul.eu nu raspunde de actualizarile zilnice ale baltilor sau paginilor oficiale ale baltilor, dar incercam sa oferim cele mai bune date si le actualizam periodic. multumim pentru intelegere si va invitam sa ne ajutati cu informatii.
balta Amurii Albi 5 out of 5 based on 24 ratings. 5 user reviews.
Postat in Balti, Baltinerevizuite, Bug

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acorda o nota

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Current day month ye@r *

Pescuitul.eu home page 9 out of 10 based on 30 ratings. 5 user reviews.
Socializare
Site anunturi
Gluma zilei

Sfaturi pentru pescari.

Un tip sta in spatele unui pescar si ii da sfaturi. La un moment dat, pescarul se infurie:
- Ia asculta, dom'le! Cine prinde pesti aici, eu sau dumneata?
- Nici eu, nici dumneata.

Hosting gratuit

Găzduire Gratuită